“13 Şehidimizi Andık”

09.06.2017 04:21

“13 Şehidimizi Andık”

Belediyemiz bünyesinde faaliyet yürüten Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezimizde geçtiğimiz hafta Şırnak"ın Şenoba beldesi yakınlarında kırsal alanda yaşana helikopter kazasında şehit olan 13 askerlerimiz için iftar yemeği ve ardından mevlit etkinliği düzenledik.

Akşam ezanının okuması ile kadınlarımız Kültür merkezimizin damında kurduğumuz yer sofrasında iftarlarını açtı. Akşam namazının ardından konferans salonunda etkinliğimiz başladı. Program Kuran Kursu Öğreticisi Asiye Elçi"nin okuduğu Kuran tilaveti ile program başladı.

Daha sonra Kuran Kursu Öğreticisi Asiye Elçi günün anlam ve önemine değinen dini sohbet yaptı.

Kuran Kursu Öğreticisi Asiye Elçi; “Sizden biriniz kendisi için sevip arzu ettiği şeyi din kardeşi için de sevip arzu etmedikçe gerçek anlamda iman etmiş olmaz.” (Müslim, İman 7)

Müslümanın sevgisi sınır tanımaz. Müslümanın gönlü geniştir. Tüm dünya bir Müslümanın gönlünde yer alır. Müslümanın sevgisi Filistin"de, Suriye"de, Irak"ta, Bangladeş"te, Mısır"da, Doğu Türkistan"dadır. Müslümanın gönlü tüm Müslümanlarla beraberdir. Onların acısı O"nun acısıdır. Onların sevinci O"nun sevincidir. Müslümanın sevgisi renk, ırk, cinsiyet ayırmaz. Müslümanın gönlü siyahıyla beyazıyla, kadınıyla erkeğiyle, herkesi kuşatır. Müslüman, Yaratanının önem verdiğine önem verir. Yüce Allah Kuranı Keriminde şöyle buyurmuştur: “Allah sizin sûretlerinize ve servetlerinize bakmaz. Fakat kalplerinize (îman veya inkâr halinize) ve amellerinize bakar” Müslümanın gönlü kâh Afrika"da, kâh Asya"dadır. Kâh Ortadoğu"ya iner, gönlü yürek yangınına döner. Kâh Afrika"ya varır, açlıkla bedeni sızlar. Çünkü Gönül Rabbimizin tahtıdır. Müslüman hayatı tek başına yaşayamayacağını en iyi bilendir. Müslüman kardeşini asla unutmayan, derdiyle dertlenen, sevinciyle sevinendir. Müslüman Efendimizin Sünnetini düstur edinmiştir. Efendimiz bir hadisinde şöyle buyurmaktadır; “Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.

Sadece kendimizi önemsediğimiz, kendimizden başkasını düşünmediğimiz, insanların, hele hele Müslümanların sıkıntısına kayıtsız kalacağımız bir hayat tarzımız olamaz. Üç kuruş dahi etmeyecek bir dünya menfaati için gönül yıkamayız, insanları incitemeyiz. Çünkü geçici dünyanın malına aldananlar gönüller yapamazlar, ancak gönüller yıkarlar. Üç kuruşluk dünya menfaatini her şeyin üstünde görenler, gönülleri kırılmışların elinden tutup ta kaldırmazlar, bırakın el uzatmayı onların başlarına bombalar yağdırır, yüzleri tozlara bular, anaların, babaların ve çocukların gözlerinden yaş değil de kan akıtırlar. Geliniz Sevgili Peygamberimizin şu veciz nasihatini şu ramazan günüde yeniden hatırlayalım.  “İnsanlara merhamet etmeyene Allah"ta merhamet etmez.” İnandığımız değerlerimizin gerekliliklerini yerine getirelim. Bizler Müslümanız. Bizler kardeşiz. Bu hep böyleydi. Bugünde böyle olmalı, gelecekte de böyle olacaktır. Müslümanlar birbirinden asla ayrılamaz. Müslümanların birbirinden ayrılmaması içinde Rabbinin yolundan ayrılmaması gerekir. Kur"an bu hususu bizlere şöyle aktarıyor. “İşte bu, benim dosdoğru yolum. Artık ona uyun. Başka yollara uymayın. Yoksa o yollar, sizi parça parça edip, doğru yoldan ayırır. İşte bunları, sakınasınız diye Allah size emreder.” (En"am, 6/153)  Ayet-i kerime çok açık şekilde günümüzün problemini bizlere aktarmış durumda. Bugünkü parça parça oluşumuzun sebebini bu ayetten iyice öğrenmeli, Rabbimizin dosdoğru yoluna hep birlikte sımsıkı sarılmalı, birbirimizden ayrılmamalı, gönüllerimizi kaynaştırmalıyız.

Ramazan, yardımlaşma ayı. Ramazan, imkânlarımızı imkânı olmayanlara aktarma ayı. Ramazan, incinmeden ve incitmeden gönüller yapma ayı. Mahallemizde bulunan bir fakire el uzatmak bizim için çok büyük bir nasiptir. İlçemizde, şehrimizde, ülkemizde ve tüm dünyadaki Müslüman kardeşlerimize el uzatmak, onların yanında olabilmek, minnet etmeden ve teşekkür dahi beklemeden yardımlarımızı aktarmak ne güzel bir nimettir. Yüce Rabbimizde böyle davrananları şöyle müjdeliyor.

Mallarını Allah yolunda harcayıp da arkasından başa kakmayan, fakirlerin gönlünü kırmayan kimseler var ya, onların Allah katında has mükâfatları vardır. Onlar için korku yoktur, üzüntü de çekmeyeceklerdir.” (Bakara, 2/262)

Kardeşlik; fedakârlıkta bulunabilmektir. Kardeşlik; bolluk ve dar günde beraber olabilmektir.

Gün gönüller yapma vaktidir. Gün kardeşlerimizle buluşma, dertleriyle dertlenme vaktidir. Gün kardeşlerimize el uzatma, ihtiyaçlarını giderme vaktidir. Gün kardeşliğimizin gereğini yerine getirme vaktidir. Gelin gönüllerinizi Müslüman kardeşlerinize açın. Yardımlarınızı kardeşlerinize ulaştırın. Dünya mutluluğu ve ahirette cennet sizleri beklemektedir.

Rabbim ramazanı şerifi bir fırsat olarak bilip, gönüller yapabilmeyi, birlik ve beraberlik içinde yaşam sürdürmeyi, kardeşlik duygularımızı güçlü bir hale getirebilmeyi nasip eylesin.”dedi.

Program daha sonra Fatma Akalın mevlit okuması ile devam etti.

Son olarak Kuran Kursu Öğreticisi Asiye Elçi"nin okuduğu dua ile program son buldu.

Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezi Müdiremiz Gönül Ürgen, Şırnak merkeze bağlı Şenoba Beldesi yakınlarında yaşanan tatsız kaza da şehit olan 13 TSK mensubu için mevlit etkinliği verdiklerini, şehitlere Allah"tan rahmet ve kederli ailelerine Allah"tan sabır dilediğini dile getirdi.

Gönül Ürgen;"Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak'a ve belediye yönetimimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum."dedi.