BAKAN SOYLU, SİLOPİ'DE 2 ÇOCUĞUNU KAYBEDEN AİLEYİ ZİYARET ETTİ.

10.05.2017 15:29

BAKAN SOYLU, SİLOPİ'DE 2 ÇOCUĞUNU KAYBEDEN AİLEYİ ZİYARET ETTİ.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Silopi ilçesinde zırhlı polis aracının eve çarptığı olaya ilişkin, "Polis memurlarımızdan bir tanesi tutuklandı, diğeri ile ilgili işlemler de sürüyor." dedi.

Helikopterle Silopi ilçesine gelen Bakan Soylu, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Şırnak Valisi İhsan Su ve Silopi Kaymakamı Savaş Konak  ile 4 Mayıs'ta zırhlı polis aracının Karşıyaka Mahallesi 715. Sokak'ta bulunan evlerine çarpması sonucu hayatını kaybeden Muhammet (7) ve kardeşi Furkan Yıldırım'ın (6) Hz. Osman Camisi'nde taziyeleri kabul eden ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Soylu, burada yaptığı açıklamada, üzücü kazada Muhammet ve Furkan'ın yaşamını kaybettiğini anımsattı.

Kazadan sonra ailelerin metanetle bu acıya sabrettiğini işaret eden Soylu, şunları kaydetti:

"Muhammet ve Furkan'ın bizi cennette karşılayacağına inanıyoruz. Olayın hemen akabinde soruşturmalar başladı ve devam ediyor. Başsavcılığımız da hemen olayla ilgili gerekli tahkikatı yaptı. Biz de Silopi'ye bu acılı ailemizi ziyarete geldik. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Polis memurlarımızdan bir tanesi tutuklandı, diğeri ile ilgili işlemler de sürüyor. Çocukların babası, dedesi, annesi büyük metanet gösterdiler. Buraya ulaştığımızdan itibaren de aynı anlayışı bize de gösterdiler. Bugün bizleri evlerinde kabul ettiler. Yanlarında, kalplerinde olduğumuzu bilmenizi isteriz."