Başkanımızdan 'Gazeteciler Günü' mesajı

10.01.2017 14:06

Başkanımızdan 'Gazeteciler Günü' mesajı

Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak, '10 Ocak Gazeteciler Günü' dolayısı ile mesaj yayınladı.

Demokratik sistemlerin en gerekli şartlarından biri olan özgür ve çok sesli medyanın günümüzde öneminin giderek arttırdığını belirtren Başkanımız Sayın Konak, gazeteciliğin, çağımızın en önemli meslekleri arasında yerini aldığını kaydetti.

Konak, "İlçemizde de bu önemli göreve yerine getiren, yerel ve ulusal medya temsilcileri vatandaşlarımızın gözü, kulağı, dili olmakta ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunmaktadır. 10 Ocak 1961"de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın TBMM"de kabul edilmesinden bu yana 10 Ocak tarihi, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu çerçevede halkın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sunan tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.