Belediyemizden Kadınlara Urfa Gezisi

29.08.2017 09:45

Belediyemizden Kadınlara Urfa Gezisi

Belediyemizce, Kurban Bayramı öncesi 55 anneyi Şanlıurfa gezisine gönderdik.

Belediyemize Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezi bünyesinde geziye katılan kadınlarımız ilk olarak Şanlıurfa da kahvaltı yaptıktan sonra, Hz. Eyüp Sabır Makamını ziyaret etti. Burada bulunan tarihi alanları ziyaret eden kadınlar daha sonra merkezde bulunan bir alış veriş merkezinde zaman geçirdi.

Bazıları ilk defa alış veriş merkezini dolaşmanın heyecanını yaşarken, akşama doğur Balıklı Göl"ü ziyaret etti. Burada da fotoğraf çeken kadınlar, yıllardır Şanlıurfa da gelenek haline gelen Sıra Gecesi"ne katılarak eğlendi. Şanlıurfa"nın yöresel türkülerine eşlik eden kadınlar, daha sonra Şırnak Yöresine ait yöresel düğün şarkılarının okunmasıyla beraber halay tuttu.

Geceyi Belediyemizce ayarlanan otelde geçiren kadınlar, ertesi gün soluğu Şanlıurfa"nın Saklı Cennet adı verilen Halfeti İlçesinde buldu. Burada tekne turu yapan kadınlar, teknede Kürtçe halay şarkıları eşliğinde halay çekti.

55 yaşındaki Azize Özenç Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak"ın desteği ile Şanlıurfa"ya geldiklerini belirterek çok memnun kaldıklarını belirtti. Şanlıurfa"ya 2"inci kez geldiğini belirten Özenç; “ Bu kadar detaylı gezmemiştim. İlçemize daha da güzel hizmet vereceğini biliyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

"İlk Defa Urfa"ya Geldiler"

Belediyemize bağlı Kadın Eğitim Destek ve Kültür Merkezinde eğitmen olan Cansel Çağlar birçok öğrencinin ilk defa Şanlıurfa"yı gördüklerini ve çok mutlu olduklarını söyledi. Çağlar, kendisinin de Hz Eyüp"ün makamını ilk defa ziyaret ettikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kursiyerlerden Saadet Tanış Şanlıurfa"da sıra gecesine katıldıklarını ve çok eğlendiklerini söyledi. Bu geziyi hiç unutmayacağını belirten Tanış, Kaymakam ve Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak"a teşekkür etti.

İlk kez Halfeti"ye geldiğini ve ilk kez tekneye bindiğini belirten Nazdar Tan da heyecanını belirtirken duygulandı. Tekne ile Halfeti de gezdiklerini söyleyen Tan, Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak sayesinde olduğunu ifade etti.

Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezi Müdiresi Gönül Ürgen, yaptığı açıklamada, Kurban bayramı öncesi böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Şanlıurfa"daki tarihi mekanları dolaştıklarını belirten Ürgen, "Gezimiz çok farklı ve anlamlı geçti. Bundan sonra da başka etkinlikler ile onlarla beraber olacağız. Belediye Başkanımız Savaş Konak'a çok teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerde her zaman bize yardımcı oldu." dedi.