İçme Suyu Arıtma Tesisi İle İlçenin 45 Yıllık Su İhtiyacı Giderildi

27.01.2017 15:44

İçme Suyu Arıtma Tesisi İle İlçenin 45 Yıllık Su İhtiyacı Giderildi

Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü tarafından İlçemizde yaptırılan İçme Suyu Arıtma Tesisi ile, ilçe merkezi ve 13 köyün 45 yıllık su ihtiyacını giderildi. Devlet Su İşleri (DSİ) ilçemizde Türkiye ve Avrupa standartlarına uygun arıtılmış su halka sundu.

Silopi ilçesi Şehit Harun Boy mahallesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan İçme Suyu Arıtma Tesisini Devlet Su İşleri (DSİ) 10'uncu Bölge Müdürlüğü, yapılan protokolle Belediyemizde devredildi.

Devlet Su işleri (DSİ) 10'uncu Bölge Müdürü Murat Dağdeviren, Devlet Su işleri (DSİ) 10'uncu Bölge Müdür Yardımcısı Veysi Kanat, DSİ 102'inci Nusaybin Şube Müdürü Alaaddin Akgün, DSİ İçme Suyu Daire Başkanlığı Şube Müdürü Seftap Akman, Silopi Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Kemal Ökten ve Belediye Fen İşleri Müdürümüz Mehmet Şirin Saygıdar'ın katıldığı heyet Silopi ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan İçme Suyu Arıtma Tesisinde incelemede bulundu. Tesis alanında yapılan incelemenin sona ermesi ile ana bina da yetkili teknik elemanlardan bilgi alan Devlet Su işleri (DSİ) 10'uncu Bölge Müdürü Murat Dağdeviren bölgeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, Belediyemiz ile protokol imzaladıktan sonra işletmesini Belediyemize devretti.

35 dönüm arazi üzerinde yapımı tamamlanan İçme Suyu Arıtma Tesisi, Türkiye ve Avrupa standartlarına uygun bir şekilde suyu arıtarak, ilçe merkezinin yanı sıra 13 köyün de 45 yıllık su ihtiyacını karşılayacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Devlet Su işleri (DSİ) 10'uncu Bölge Müdürü Murat Dağdeviren, performans testlerinin ardından ilçe merkezi ve 13 köye arıtılmış suyun verildiğini söyledi.

Devlet Su işleri (DSİ) 10'uncu Bölge Müdürü Murat Dağdeviren şöyle konuştu:

"60 bin metre küp günlük kapasiteli çok büyük önemli bir tesisi hizmete açmanın da gururunu yaşıyoruz. Silopili Vatandaşlarımıza bu tesisin hayırlı olmasını diliyoruz. Türkiye'nin her yerinde temiz ve sağlıklı içme suyun verilmesi hususunda kuruluşumuz çok büyük özveri ve gayretler ile çalışmalarını yürütüyor. Biz tabiki bu tesisleri yaptıktan sonra belediyelere devrini gerçekleştiriyoruz. Belediye başkanlığımızın da gerçekten nitelikli personeller ile tesisi devralmakta olduğunu görmekten de çok büyük memnuniyet gördük. Tesisleri yapmak kadar işletmekte bir o kadar önemlidir. Belediyenin de bu konu da duyarlı olduğunu görüyoruz. Kendilerine de bu konuda teşekkür ediyoruz. Bu modern tesisin kazandırılmasında tabi hükümetimizin, devletimizin, kaynak ayırmış olması, bölgeye bu yatırımın getirilmiş olması da ayrıca büyük mutluluk verici. Ülkemizin bu en uç noktasında bu tesisi görmüş olmaktan, yapılmış olmasından çok çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyoruz."

DSİ İçme Suyu Daire Başkanlığı Şube Müdürü Seftap Akman, en önemli hususun şişe suyu kalitesinde bir suyu üretmiş olması olduğunu belirterek; "Giriş suyu kalitemiz Türkiye ortalamasına göre çok iyi. Yağışlı sezonlarda giriş suyu kalitesi biraz bozulsa da, çıkışta aynı kalitede suyu üreten bir tesistir."dedi.

Silopi Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Kemal Ökten de "Silopi adına, belediyemiz adına, halkımız adına Devlet Su İşleri Bakanımıza, devletimize yaptıkları hizmetlerden dolayı, özellikle Silopi bölgemize bu güzel tesisi açmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. emeği geçen herkese, sayın bakanımız devletimiz ve sayın cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. "dedi.

Protokolün ardından ilçe merkezinde bulunan Şehit Harun Boy, Karşıyaka, Yeşiltepe, Cudi ve Ofis mahallemizin bazı bölgelerine arıtılmış su verilirken Şubat ayının başında tüm ilçe merkezine aynı anda arıtılmış suyun verileceği de yetkililer tarafından bildirildi.