İlçemize 100 Yıl Ömürlü Su Boruları Döşendi

21.01.2017 15:19

İlçemize 100 Yıl Ömürlü Su Boruları Döşendi

Belediyemiz, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yeni projeler ile ilçemize hizmet sunan Belediyemiz, ilçe merkezi ve çevre köylerine tamamen arındırılmış su vermek için Karşıyaka Mahallesi ile Çimen İçme Suyu isale hattı arasına 2 bin 700 m Düktil boru hattı döşedi.

Belediyemizce döşenen borular, içme suyu şebekelerinde meydana gelebilecek her hangi bir zararın en düşük seviyeye düşmesi için döşenen boruların ömrü ise yüz yılı aşkındır. Döşeme işlerini bizzat yerinde inceleyen Başkan Yardımcımız Sayın Abdullah Ökten yaptığı açıklamada İçme suyu şebekelerinde görülebilecek problemlerin sebebi olarak doğal ve yapay yer hareketleri başta geldiğini belirtti. Başkan Ökten; "Bu hareketlerin şebekelerde yol açacağı zararların en aza indirilmesi için, boruların ve bağlantı parçalarının üretiminde kullanılan malzemelerin deforme olmadan esneyebilmesi, eğilebilmesi ve darbelere karşı dirençli olması gerekmektedir." dedi.

Başkan Yardımcımız Sayın Abdullah Ökten, son olarak Düktil boru hattı döşeme işlemlerinin ardından ilçe merkezine en kısa zamanda tamamen arındırılmış sur verileceği ve vatandaşların artık arıtılmış su ile ihtiyaçlarını gidereceğini söyledi.