Kadın Merkezimizde Engellilere Etkinlik

12.12.2017 11:22

Kadın Merkezimizde Engellilere Etkinlik

Belediyemize bağlı Kadın Eğitim Destek ve Kültür Merkezinde engelli öğrenciler için etkinlik düzenlendi.

Öz Nur Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli öğrenciler, 10"cu yıl kutlamaları kapsamında çeşitli etkinliklerle eğlendi.

Açılış konuşmasını yapan Öz Nur Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hacı Ahmet Altınkanat; Öğrencilerimizin yapacağı etkinliklerle, eğitimin; engelliler üzerindeki olumlu davranışlarını, öğrencilerimizin eğitim sayesinde, neleri başarabileceklerini birlikte görme imkanı bulacağız. Engelli birey ya doğuştan önce, ya doğum esnasında ya da doğumdan sonra olabilecek bir olgudur. Akraba evliliği, çeşitli kazalar, anne adayının doğum öncesi aldığı ilaçlar, dengesiz beslenme, sonucu engelli çocuğun doğma olasılığı artmaktadır. Doğumdan sonra, ateşli hastalıklar olabilecek kazalar sonucu da engelli olma nedenleri arasındadır. Bugün dünya nüfusunun yaklaşık %15"nin engelli olduğu bilinmektedir. Ülkemizde de yaklaşık olarak ta 4,5 milyon civarında engelli birey olduğu tahmin edilmektedir. Bunlar ruhsal bozukluk, fiziksel bozukluk, görme bozukluğu ve işitme bozukluğu şeklinde sıralanmaktadır. Devletimiz, son yıllarda engelli yurttaşlarımıza imkanları ölçüsünde sahip çıkmaya çalışmaktadır. Bu amaçla görme, işitme, fiziksel ve ruhsal engelli bireylerin rehabilite edilmesi amacı ile okullar açmaktadır. Ayrıca yurdumuzun her köşesinde rehabilitasyon merkezleri açtırarak eğitim olanakları yaygın hale getirilmeye çalışmaktadır. Ayrıca engelli bireylerin sağlık sorunlarının giderilmesinde ve çözümünde iyileştirmeler yapılmaktadır. Engelli bireylerimizin eğitim giderleri de devletçe karşılanmaktadır. Bakıma muhtaç engellilerin hayatlarını devam ettirebilmeleri için bakıcı maaşı adı altında ekonomik yardım yapmaktadır.”dedi. Daha sonra engelli öğrenciler tarafından gösteriler düzenlendi.

Başkanımız Sayın Savaş Konak engelli öğrencilere oyuncak hediye ettikten sonra program sona erdi.

Programa Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak, Başkan Yardımcılarımız Sayın Abdullah Ökten ve Sayın Kemal Ökten, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, Kadın Merkezi Müdiremiz Gönül Ürgen, Öz Nur Eğitim rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü Halil Coşkun, kurum amirleri katıldı.