Kadınlarımız Kanser Hakkında Bilgilendirildi

11.02.2017 14:19

Kadınlarımız Kanser Hakkında Bilgilendirildi

Kadın Merkezimizde kadınlarımıza yönelik kanser eğitimi verildi. Cizre KETEM doktorları tarafından verilen eğitime katılım yoğun oldu.

Belediyemize bağlı Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezi konferans salonunda kadınlarımıza yönelik kanser eğitimi verildi. Cizre Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) doktorları tarafından verilen eğitime kadınlarımız yoğun ilgi gösterdi. Kanserde erken tanı ve mücadele yöntemleri hakkında slayt eşliğinde yapılan sunumda kadınlar bilgilendirildi. Slayt bitiminde KETEM görevlileri etkinliğe katılan kadınların sorularını cevaplandırdı.

Seminere katılan Cansel Çağlar, “burada yapılan seminerde kanser hastalıkları hakkında bilgi edindik. Çeşitleri hakkında. Kanser ile mücadeleyi öğrendik. Daha da bilgilendik. Teşekkür ediyorum.” dedi.

Seminere katılan Güler Canoruç da “kanser ile mücadele için buraya geldik. Onlardan çok şey öğrendik. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizi bu konuda çok bilgilendirdiler.” dedi.

Silopi Belediyesi Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezi Müdiremiz Gönül Ürgen seminer hakkında şunları söyledi:

“Bugün Silopi Belediyesi Kadın destek merkezimizde kadınlarımıza yönelik Cizre KETEM"den gelen doktorlarımız, kadınlarda kanserde erken teşhis ve gebelik üzerine bir seminer düzenledik. Bu seminere katılan doktor Necla Hanım ve ebesine aynı zamanda katılım sağlayan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyoruz. Daha önce bu tür etkinlikler ilçemizde yapılamıyordu. Şimdi çok daha rahat bu tür etkinliklerimizi bayanlarımız için yapıyoruz. İnşallah daha iyi şeyler yapacağız buradaki bayanlarımız için.”