Okul Kantinleri Denetim Altında

25.09.2017 22:09

Okul Kantinleri Denetim Altında

Genel temizlik ve sağlıklı gıda maddesi satışı konusunda çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Silopi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe sınırları içerisindeki okulların kantinlerini denetim altına aldı.

Okul kantinlerinde bulunan gıda maddelerini tek tek inceleyen zabıta ekipleri hijyen, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına, gıda maddesi ürünlerin hazırlanması, çalışma ortamı, ürünlerin fiyat etiketleri, çöp kovaları, yangına karşı alınan önlemler, haşere ve kemirgenler, gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri gibi bir çok konuda denetimlerini gerçekleştiriyor.

HER KONUDA DENETİMLER SÜRÜYOR

Gıda konusunda gerçekleştirilen denetimlerde önceliğin yerinde üretilen gıdalar olduklarını belirten Silopi Belediyesi Zabıta Müdürü Lokman BULUT, “Bunun dışında gıda maddelerini üreten kişilerin kılık kıyafetleri denetlenmektedir” dedi. Okul kantinlerinde hazırlanarak satışa sunulan tost, döner, sandviç gibi bozulabilecek gıda maddelerinin insan sağlığı açısından yüksek risk taşıdığına dikkati çeken BULUT, “Bu ürünler hazırlanırken kullanılan malzemelerden, hazırlanış şekline, satışına ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen koşullarının koşulsuz olarak sağlanması gerekir. Kurallara uymayanlar uyarıldığı gibi yasaların öngördüğü cezai işlemleri de uygulamaktayız.  Bu arada kurallara uyan kantin yetkililerimize de gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyoruz. Okul kantinlerine yönelik denetimlerimiz periyodik olarak devam edecek” dedi.

“AMAÇ ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAK”

Silopi Belediyesi olarak Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin okul kantinleri üzerinde yaptıkları denetimlerin devam edeceğini belirten Silopi Belediye Başkan Yardımcısı Kemal ÖKTEN '' müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından yürütülen denetimlerimiz kesinlikle ceza kesilmek amacıyla yapılmamaktadır” dedi. Eğitim kurumlarında eğitim alan öğrencilerin sağlıklarını korumak amacında olduklarının altını çizen ÖKTEN, “Öğrencilerimizin sağlıkları her şeyin üzerindedir.  Bu anlamda ilçemizde bulunan okullarımızın kantinleri, görevli ekiplerimizce sıkı sıkıya denetlenerek mevzuat çerçevesinde gerekli sorumlulukları yerine getirmeyen kantin işletmecileri tarafımızdan sözlü ve yazılı olarak uyarılmaktadır, denetimlerimiz devam edecek” dedi.