Sayın Bakanımız Özhaseki Silopi'de

06.01.2017 11:00

Sayın Bakanımız Özhaseki Silopi'de

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki, İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısına ilişkin, "Bu bir hayat tercihidir. Kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok. Terör dünyanın en büyük suçudur. İnsanlığın hiçbir döneminde terör hoş görülmemiştir. Hiçbir din terörü hoş görmemiştir. Masum insanlara, elinde silahı olmayan insanlara, savaşmayan insanlara karşı kurşun sıkmak dünyanın en adi işidir." dedi.

Sayın Bakannımız Özhaseki ve beraberindeki AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu Silopi'ye gelişinde Belediye Başkanımız Sayın Savaş Konak karşıladı.

AW3A9910_JPG_06012017

Belediye Başkanımız Savaş Konak TOKİ inşaat alanında Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki'ye bilgi verdi. Silopi ilçesi hakkında gelişen projelere değinen Başkanımız Savaş Konak en kısa sürede yep yeni bir Silopi inşa edeceklerini söyledi.

AW3A9912_JPG_06012017

Bakanımz Özhaseki, Silopi'de TOKİ tarafından terör mağdurları için yapımı süren konutlarla ilgili incelemelerde bulundu, inşaatta çalışan işçilerle sohbet etti, hatıra fotoğraf çektirdi.

AW3A9945_JPG_06012017

AW3A9962_JPG_06012017

AW3A9993_JPG_06012017

Daha sonra ilçe merkezindeki bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Sayın Bakanımız Özhaseki, terör olaylarından dolayı meydana gelen yaraları sarmaya çalıştıklarını söyledi.

Silopi'ye birkaç ay önce de geldiğini belirten Sayın Bakanımız Özhaseki, "Bölgenin sıkıntılarını istişare ettiğimiz toplantılar neticesinde bu bölgede yaraların sarılması, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi, insanların gönül coğrafyasında oluşan sıkıntıların bir an önce giderilip, dostluğun, muhabbetin, kardeşliğin tesis edilmesi hususunda fikir birliğine vardık." diye konuştu.

AW3A0035_JPG_06012017

"Hiçbir din terörü hoş görmemiştir"

İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısına değinen Özhaseki, "Bu bir hayat tercihidir. Kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok. İnsanları gelip tarayacak kadar vahşi insanlar çıkabiliyor. Terör dünyanın en büyük suçudur. İnsanlığın hiçbir döneminde terör hoş görülmemiştir. Hiçbir din terörü hoş görmemiştir. Masum insanlara, elinde silahı olmayan insanlara, savaşmayan insanlara karşı kurşun sıkmak dünyanın en adi işidir." ifadelerini kullandı.

"Küçük çocukları öldürmenin hangi dinde yeri var?"

Bakan Özhaseki, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin, şöyle konuştu:

"Askerler şehre inip bir alışveriş merkezine gidip, bir çay kahve içecekler ve sevdikleri bir yemek varsa onu yiyecekler. Yanlarına gelen bir cani bombayı patlatıyor ve yavrularımız şehit oluyor. Onları ziyaret ettim. Van'dan, İzmir'den, Şanlıurfa'dan... Şehit olanlar kim? Yine onlarda bizim yavrularımız. Bu yavruları öldürmek ne demek? Hangi kitapta yazıyor bu? Hangi milletin vicdanına sığar bu iş? Bomba patlatıp küçük çocukları öldürmenin hangi dinde yeri var?"

AW3A0054_JPG_06012017

Terör örgütü PKK'nın birçok devletin oyuncağı olduğuna işaret eden Özhaseki, terör örgütlerinin, onlara silah ve para verenleri de yarın kullanacağını belirtti.

Terör örgütlerinin hiçbir dini itikadı ve temelinin bulunmadığına vurgu yapan Özhaseki, dış güçler tarafından örgütlenip, yönlendirilerek, vahşet işlediklerini aktardı.

Daha sonra Çevre Bakanımız Özhaseki ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.

AW3A0016_JPG_06012017