İlçemizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’nci yılı kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

28 Ekim Pazar Günü saat 13:00'da Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Dr. Sezer Işıktaş ve 172'nci Zırhlı Tugay Komutanı Engin Candaş Atatürk büstüne çelenk sundu.

29 Ekim Pazartesi günü ilçe stadında çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Dr. Sezer Işıktaş ve 172'nci Zırhlı Tugay Komutanı Engin Candaş kaymakamlık makamında halkla bayramlaştıktan sonra ilçe stadına gelerek etkinliklere katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte, İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Dr. Sezer Işıktaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı.

Ardından şiirler okundu, koro ekiplerince şarkı ve türküler söylendi, yöresel halaylar çekildi. Şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, 172'nci Zırhlı Tugay Komutanı Engin Candaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emre Koçak ödüllerini verdi.

Son olarak öğrencilerin protokolü selamlamasının ardından etkinlik son buldu.

Programa İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, 172'nci Zırhlı Tugay Komutanı Engin Candaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emre Koçak, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Doğru, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Sezer IŞIKTAŞ
Silopi Kaymakamı