3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Dr Sezer Işıktaş ilçemizdeki çeşitli etkinliklere katıldı.

Sabah saat 10:00'da Koç İlk Okulundaki otizmli minikleri ziyaret eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Dr. Sezer Işıktaş, daha sonra Koç İlk okulu Konferans Salonun da organize edilen etkinliğe katıldı.  Burada '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'  dolayısıyla engelli bireylere yönelik farkındalığın oluşması dolayısıyla Özel Sıhhat Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi, Silopi Nebahat Onuk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yenişehir Meslek Lisesinin ortak çalışmalarıyla coşkuyla kutlandı. Uzman Psikolog Yeşim Ökten ve Eğitimci Mehmet Tayfa'nın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte şiir, palyaço, slayt vb gösteriler yapıldı. Buradaki etkinliğe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Dr. Sezer Işıktaş, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Doğru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan katılım sağladı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Dr. Sezer Işıktaş ve Eşi Tuğba Işıktaş ile beraber daha sonra Altın Palmiye Rehabilitasyon Merkezinde 2. Cadde de düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık yürüyüşüne katıldı. 2. Cadde de başlayan frkındalık yürüyüşü, 4 yol mevkiinde sonlanırken, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Dr. Sezer Işıktaş bura da günün anlam e önemine değinen kısa bir konuşma yaptı.

Sayın Işıktaş; " "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde farkındalık oluşturmak için yürüyüşe katıldık. Aslında hepimiz birer engelli adayıyız. Bugün sağlam bir şekilde yürüyebiliyoruz. Tüm ihtiyaçlarımızı giderebiliyoruz; ama her an kendimizin, çocuklarımızın başına olaylar gelip, engelli olabiliriz. Dolayısıyla bu kardeşlerimizin içinde bulunduğu durumu anlayarak, bunlara hayatı kolaylaştırmamız gerekir. Olabildiğince engellileri kaldırarak, sosyal hayatın içinde yerleştirmemiz gerekiyor" dedi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Dr. Sezer Işıktaş ve Eşi Tuğba Işıktaş yürüyüşün ardından engelli vatandaşların çeşitli eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören engelli öğrencileri ziyaret etti.

Son olarak Silopi Engelliler Derneğini ziyaret eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Dr. Sezer Işıktaş'ı Dernek başkanı Abdullah Süer karşıladı. Başkan Vekili Sayın Işıktaş, bir süre sohbet ettikten sonra buradan ayrıldı.

Sezer IŞIKTAŞ
Silopi Kaymakamı