Kaymakamlık ve Belediyemiz tarafından ortak düzenlenen ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinliğine ilçedeki kadınlar katıldı.

Sabah saatlerinde kahvaltıda bir araya gelen yöresel kıyafet giyen kadınlar, bayan asker ve bayan polisler hep beraber, şarkılar eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Dr. Sezer Işıktaş’ın Eşi Tuğba Işıktaş’ın organize ettiği ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinliğinde ilçe merkezi, çevre belde ve köylerdeki kadınlar kahvaltıda bir araya geldi.

Grand otelde düzenlenen program sabah saat 10.30’da başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Dr. Sezer Işıktaş, programa iştirak eden kadınların gününü kutlayarak, programa katılan kadınlar ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, kadınlar gününe dair kısa bir konuşma yaptı.

Son olarak katılımcılara konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimizin Eşi Tuğba Işıktaş, kadınların toplumsal değişim ve dönüşümün en önemli mimarları olduğunu vurguladı. Işıktaş; “Kahraman kadınlarımıza güçlü Türkiye yolunda ilerlemek için çok önemli bir görev düşmektedir. Unutulmamalıdır ki kadınlarını dışlayan ülkeler asla ilerleme gösteremeyecektir.”dedi.

Tuğba Işıktaş, geçmişte yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaması için kadının büyük rol aldığını belirterek, onları topluma faydalı bir birey olarak yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kahvaltı programının ardından Silopi Gençlik Merkezine Genç Gönüllüler Korosu ekibi işitme engelliler için işaret dili yaparak şarkı okudular. Daha sonra potpuri tarzı çalınan şarkılar eşliğinde katılımcılar halay çekti. Halay da yöresel kıyafet giyen kadınlar ile bayan polis ve bayan askerler el ele tutarak halay çekti. 4 saat süren program toplu çekilen fotoğraf ile son buldu.

Katılımcılardan Kudret Nas, programı düzenleyen herkese teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin sürekli olması gerektiğini söyledi.

Program hakkında açıklamada bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimizin Eşi Tuğba Işıktaş da geniş bir katılım kitlesi ile programın güçlendiğini ve bundan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Tuğba Işıktaş şunları dedi:

“Silopi’miz bundan sonra bu tür etkinliklerle anılır inşallah. Bundan sonra biz devam etmeyi düşünüyoruz böyle etkinlikler yaparak. Kahvaltı programımız oldu. Sonra canlı müzik eşliğinde halay çektik, eğlendik. Bütün kadınların memnun kaldığına inanıyorum. Öncelikle eşime ve diğer kurumlara çok teşekkür ediyorum desteklerinden dolayı.”

Programa Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimizin Eşi Tuğba Işıktaş, 172. Zırhlı Tugay Komutanının Eşi Nurten Candaş, Silopi Cumhuriyet Başsavcısının eşi Rukiye Amanvermez, TÜRGEV Silopi Kız Yurdu Müdürü Seda Kaya, AK Parti Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan ve İlçe Kadın Kolları başkanı Gönül Ürgen ile kadınlar katıldı.

Adalet FİDAN
Süleyman ŞAVLUK