Günlerdir ilçemize Siyahkaya barajından gelen su borularının patlaması ile halkımız zorlu bir süreç geçirdi. Eş Başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve personellerimizin ivedi bir şekilde yaptığı girişimler sonucunda boru hattı onarımı tamamlandı. Her hangi bir heyelan olmasına karşın, su boru hattının alt zemini ile etrafı güvenlik çemberine alınarak önlemler alındı.

Dün akşam itibari ile Siyahkaya barajından Su Artıma Tesisimize %35 oranında su bırakılırken, tesisimize gelen su dün geceden beri arıtılıyor. Bu gün itibari ile ilk etapta Yeşiltepe Karşıyaka Barbaros Başak Cudi Şehit Harun Boy Ofis Mahallelerine arıtılmış su verilmeye başlanmıştır.

Sabah saat 7 itibariyle tesisimizden 60 bin metreküp su arıtılmış olarak ilçemizin tamamının su ihtiyacı karşılanacaktır.

Bu kapsamda günlerdir halkımıza su taşımacılığı yapan vatandaşlarımıza, seferber olan İtfaiye birimi ekiplerimize, Su Artıma Tesisi Personellerine, Fen İşleri Müdürlüğü Personellerine ve anlayışından dolayı tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Silopi Belediyesi Eş Başkanlığı

Adalet FİDAN