- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Silopi ilçelerinde terör mağdurları için inşa edilen konutlarla ilgili incelemelerde bulundu - Bakan Kurum: - "Konutları 15 Ekim'e kadar teslim edeceğiz"dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör mağdurları için inşa edilen konutların 15 Ekim'e kadar teslim edileceğini açıkladı.

İlçemizi ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum beraberinde Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım ile Silopi'nin Şehit Harun Boy Mahallesinde terör mağdurları için inşa edilen konutlarla ilgili incelemelerde bulundu, konutlar ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Terör mağdurlarının konutların kendilerine ne zaman teslim edileceğine yönelik sorusu üzerine Kurum, konutların yapımının tamamlandığını belirtti.

Kurum, "Konutları 15 Ekim'e kadar teslim edeceğiz. Hayırlı olsun." dedi.

- Şehit güvenlik korucularının ailelerine taziye ziyareti

Bakan Kurum, Silopi'de 26 Eylül'de PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan güvenlik korucuları Süleyman Tosun ve Halil Yerboğa'nın Çalışkan beldesindeki yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Kurum terörle mücadele kapsamında güvenlik güçlerinin gerekeni yapacağını ifade etti.

Şehitlerin çocukları Nurettin Tosun ve İbrahim Yelboğa'yı yanına oturtan Kurum, babalarının kanının yerde kalmayacağını belirtti.

"Bu mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayacağız"

Burada konuşan Kurum, kahraman millet varoldukça milletin, devletin bileğini kimsenin bükemeyeceğini dile getirdi.

Kurum, "Bunlar sadece kendileri değil, dış mihraklar da destek oluyor." Biz bugün geziyoruz. İşte Şırnak, Cizre, Silopi, her yere uzanacağız, gitmediğimiz, basmadığımız toprak olmayacak. Allah herkese şehitlik nasip etsin. Biz bu mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayacağız. Vatanımız, devletimiz sağ olsun." diye konuştu.

Sezer IŞIKTAŞ
Silopi Kaymakamı