Belediyemizce bir süredir ilçe merkezinde 4.900 m2 alana yapılan Sebze Meyve Hali faaliyete geçti.

Yaklaşık 2 yıldır süren inşaatın son bulmasının ardından toptan sebze ve meyve satışı yapan esnaflara tahsis edildi. Dicle mahallesinde faaliyete geçen sebze ve Meyve Hali 4.900 m2 üzerine inşa edilirken, tamamen Avrupa Standartlarına uygun bir şekilde yapıldı. Şehir merkezindeki eski sebze ve meyve hali köy ürünleri satış noktası olarak belirlendi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Fen İşleri Müdürü Mehmet Şirin Saygıdar yeni sebze ve meyve halinin çok daha rahat bir alanda olduğunu belirterek, hem toptan satış yapan, hem de perakende satış yapan esnafın rahatladığını söyledi. Saygıdar 22 dükkan, soğuk hava deposu, büfe, kafeerya ve mescitten oluştuğunu söyledi.

Esnaflardan Mehmet Üzen, sebze halinin açılmasının esnaf için daha iyi olduğunu belirterek, hep birlikte hareket ettiklerini söyledi. Üzen; “bir müşterimiz için bir eksiğimiz olsa hemen yan taraftaki komşumuzdan tedarik edebiliyoruz. Burasının toplu temizliği, genişliği her açıdan bize çok faydalı oldu.”dedi.

Sezer IŞIKTAŞ
Silopi Kaymakamı