18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104'üncü yıldönümü dolayısıyla ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kaymakam ve Belediye Başkanvekilimiz Dr. Sezer Işıktaş ve beraberindekilerin katılımıyla, ilçe merkezindeki mezarlıkta Şehit Jandarma Er Mehmet Halil Barkın ile Şehit Piyade Er Ahmet Akyel’in kabri ziyaret edildi.

Burada mezarlığa karanfil bırakıldı. Yapılan duaların ardından hayatını kaybeden Şehit Jandarma Er Mehmet Halil Barkın'ın evi ziyaret edildi.

Yapılan ziyaretlerin ardından program, Bahçeşehir Koleji’nin konferans salonunda devam etti. Burada ilçedeki okullar tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.

Hacı Mehmet Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen tiyatro gösterildi. Çeşitli gösterilerin ardından ilçede resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından son buldu.

Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisini dolaşan misafirler, Çanakkale şehitlerini andıran anıt da fotoğraf çekti.

Daha sonra şehit ve gazi yakınlarına 172’Zırhlı Tugay Komutanlığında öğle yemeği ikram edildi.

Programa Kaymakam ve Belediye Başkanvekilimiz Dr. Sezer Işıktaş, 172’inci Zırhlı Tugay Komutanı Engin Candaş, Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, İlçe Jandarma Komutanı Cem Yalçın kurum amirleri katıldı.

Adalet FİDAN
Süleyman ŞAVLUK