DORU Ailesinin Bütün İhtiyaçları Karşılandı

İlçe Kaymakamlığına bağlı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ve belediyemizce, ev dahi olmak üzere her türlü ihtiyaçları giderildi.

Ailenin durumdan haberdar olan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, yardıma muhtaç aileyi evinde ziyaret ederek eksikliklerini not aldı. Daha sonra Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ve Belediyemizce gereken yardımlar yapılarak ailenin bütün ihtiyaçları giderildi. Ayrıca Belediyemize bağlı Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezine bağlı ek bina, mevcut kaldıkları eve yakın olduğu için, kendilerine gösterilerek kendilerine belediyemizce yeni bir ev yapılıncaya kadar burada kalmaya ikna edilmişlerdir. Yaşlı çiftin taşındıkları yeni evin de bütün ihtiyaçları giderilmiştir.

Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ve Silopi Belediyemiz tarafından yapılan yardım ile ilgili gereken açıklama aşağıda belirtilmiştir.

BASIN AÇIKLAMASI

"27.07.2018 tarihinde sosyal medya hesaplarında paylaşılan, ilçemiz Karşıyaka mahallesinde ikamet eden Ömer DORU ve Dini nikâhlı eşi Lale AYTIŞ, Silopi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ve Silopi Belediyesi görevlileri tarafından evleri Ziyaret edilmiş ve eksiklikleri tespit edilmiştir.

Kayıtların incelenmesinde, ailenin Silopi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Silopi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce ziyaret edildiği, Ömer DORU ve Lali AYTIŞ’ın yaşlılık maaşı aldıkları, ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aylık düzenli yardımların yapıldığı anlaşılmıştır.  Yaşlı çifte daha önce yapılan ziyaretlerde kendilerine ev kiralanıp, kiralanan yere geçmeleri teklif edildiği ancak ikna edilemedikleri anlaşılmıştır.

Yapılan son ziyarette ise Silopi Belediyesi Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezine bağlı ek bina, mevcut kaldıkları eve yakın olduğu için, kendilerine gösterilmiş ve kendilerine ev yapılıncaya kadar burada kalmaya ikna edilmişlerdir. Yeni evin yaşamsal tüm ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Silopi Belediyesi tarafından karşılanmış ve aile taşınmıştır.

Aile, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce ikna edildiği durumunda yaşlı bakım evine götürülecek, ikna edilmediği takdirde mevcut evlerinin yerine belediye tarafından yeni ev yapılacak, ev yapılıncaya kadar aile burada kalmaya devam edecektir. Bu süreçte Silopi Belediyesi Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Müdürlüğünce ailenin tüm temizlik, bakım ve yemek ihtiyaçları giderilecektir. "

Sezer IŞIKTAŞ
Silopi Kaymakamı