Silopi Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen kutlama etkinliklerine Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Dr. Sezer Işıktaş ve Eşi Tuğba Işıktaş, Silopi İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Doğru, Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Silopi Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Osmanoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, AK Parti Silopi Belediye Başkan Adayı İbrahim Tayşun, Down Sendromlu çocuklar aileleri, bazı rehabilitasyon merkezi yetkileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen etkinliğin açılış konuşması yapan, Silopi Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Osmanoğlu, "Amacımız engellilerin topluma kazandırılması, sosyal hayatta yer alması, kendilerine olan güvenlerinin yerine gelmesini sağlamaktır. Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Bizler her zaman sosyal sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra Down Sendromlu çocuklara hediyeler takdim edildi.

‘Kürtçe Şarkılar Eşliğinde Halaylar Çekildi’

Etkinlik Silopi Meslek Yüksekokulu Öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen halaylar eşliğinde devam etti. Silopi yöresine ait Kürtçe oyun şarkıları çalınca Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Dr. Sezer Işıktaş, Down Sendromlu çocuklar ile halay çekti.

Çeşitli etkinliklerin düzenlediği programda Down Sendomlu çocuklara şarkılar okutuldu, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Etkinlik son olarak çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Adalet FİDAN
Süleyman ŞAVLUK