İstiklal Marşı'nın kabulünün 98. yıl dönümü ilçemizde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törende konuşan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ali Aytış, toplumların dokusunu, dil tarih, kültür, yurt, bayrak ve amaç birliği oluşturduğunu ifade ederek, "İstiklal Marşı da bu değerlerimizden biridir. İstiklal Marşı bir anlamda toplumumuzun özgürlük ve ulusal egemenlik türküsüdür. İstiklal Marşı, yüreklerimizdeki ortak duygu, heyecan, bileklerimizdeki güç, göğüslerimizde ki dolu dizgin yürek atımı ve alınlarımızda yanan gururdur." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatılmasının ardından program öğrencilerin şiir okuması, oratoryo, okul korosunun seslendirdiği şarkılarla devam etti.  Şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere verilen ödüllerin ardından program son buldu.

Programa, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Dr. Sezer Işıktaş, Silopi Cumhuriyet başsavcısı Abdullah Amanvermez, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Cem Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Adalet FİDAN
Süleyman ŞAVLUK