İlçemizde imam hatip lisesi öğrencileri, hafızlık ve Kuranı Kerim’i güzel okuma için yarıştılar.

Şırnak’ta her yıl düzenlenen Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Mesleki yarışmalarının il finali ilçemizde gerçekleştirildi.

Silopi Kız Anadolu İmam hatip lisesinin ev sahipliğini yaptığı etkinlikte öğrenciler, Genç Nida Hafızlık, Genç sesler musiki ve Genç Nida Kuranı Kerim’i güzel okuma yarışmaları kategorilerinde ter döktüler.

Etkinliğe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Dr Sezer Işıktaş, Şırnak İl Milli Eğitim Müdür Nurettin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdür Bülent Dayanan öğrenci ve velileri katıldı.

Kuranı Kerim’i güzel okuma da Silopi Kız Anadolu İmam Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Semanur Gedük birinci,

Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışmasında, 11. Sınıf Öğrencisi Ervanur Bilen, Hafızlık yarışmasında, Elanur Oruç ve Elif Ertaş, Musiki yarışmalarında il 1. si oldular. Ödüllerini Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Dr Sezer Işıktaş takdim ettiler.

Sezer IŞIKTAŞ
Silopi Kaymakamı