Silopi ilçesinde öğrenci meclis başkanlığının başlattığı proje kapsamında belediyemizin desteği ile ilçedeki cadde ve sokaklar çöp toplama etkinliği düzenledi.

Silopi Öğrenci Meclis Başkanı Sude Naz Onuk ve yönetimi tarafından alınan karar üzerine Silopi Koç Ortaokulu Müdür Yardımcısı Murat Doruk bir temizlik kampanyası başlattı. ‘Geleceğimiz için temiz Silopi’ adı ile başlatılan kampanya için ilçe belediyemize başvuran okul yönetiminin talebine destek vererek, temizlik malzemeleri ve çöp aracı tahsis edildi.

Temizlik etkinliğine Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Belediye Fen işleri Müdürü Mehmet Şirin Saygıdar, öğretmenler ve çeşitli okullardan temsili öğrenciler katıldı. 48. Cadde girişinde startı verilen temizlik kampanyasında afiş ve pankartlarda açıldı. Beyaz tişört ve şapka takan öğrenciler yerde topladıkları belediye tarafından verilen çöp poşetlerine doldurdu. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında çöpleri toplayan öğrencilerin hareketi takdir topladı.

Belediyemize bağlı çöp toplama araçları biriken çöp torbalarını alırken,  trafik polisleri de öğrencilerin rahat bir şekilde çöp toplayabilmeleri için trafik akışını kontrollü bir şekilde sağladı.

Öğrenciler vatandaşlara çöp konusunda duyarlı olmalarını ve yerlere çöp atmamaları konusunda çağrıda bulundu.

Sezer IŞIKTAŞ
Silopi Kaymakamı