İlçemizde Okuma yazma seferberliğinde kurs bitiren kursiyerler sertifikalarını aldılar

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma ve yazma seferberliğine katılan kursiyerler mezun oldu.

Ülke genelinde başlatılan okuma ve yazma seferberliği Silopi ilçesinde yoğun ilgi görüyor. İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslar da eğitim gören bin 878 kadın, 124 erkek olmak üzere eğitim gören 2002 her yaş grubu kursiyerleri arasında şu ana kadar 200 kişi sertifika aldı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi hizmet binasında düzenlenen törene Silopi İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş ile eşi Tuğba Işıktaş, Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen katıldı.

Kursiyerleri ziyaret eden Kaymakam Işıktaş, kursiyerler ile sohbet ederek kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun Temel Düzeyde Okuma ve Yazma kitabı hediye etti.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş’ın kursiyerlere kurs bitirme belgelerini verdikten sonra tören sona erdi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, eşi Tuğba Işıktaş, Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ve Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen Halk Eğitim Merkezinde devam eden Takı Kursu, Resim Kursu Bilgisayar Kursu ve El Sanatları Kursunu dolaşarak, kurs öğretmenlerinden kurslar hakkında bilgi aldı.

Sezer IŞIKTAŞ
Silopi Kaymakamı