Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın

İçişleri Bakanlığınca 81 ilde olduğu gibi Şırnak’ın Silopi ilçesinde de trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla eylem düzenlendi.

İçişleri Bakanlığında trafikte yaya önceliği ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla bugün 81 ilde 12.00-13.30 saatleri arasında eylem gerçekleştirdi. Bütün illerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen eylem, Şırnak’ın Silopi ilçesin de yapıldı.

Silopi Kaymakamı Ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Doğru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan katıldı. Silopi Dörtyol ve 2’inci cadde deki yaya geçidine gelen Kaymakam Işıktaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Doğru ile şoförlere, çevredeki vatandaşlara ve esnaflara broşür dağıttı.  Kaymakam Işıktaş, vatandaşlara kurallara uyma noktasında uyarı ve tavsiyelerde bulunmasının ardından polis ekipleri broşür dağıtımına devam etti.

Yayaların memnuniyetle karşıladığı eylemi şoförler de can güvenliği açısından olumlu karşıladı.

Adalet FİDAN
Süleyman ŞAVLUK