Silopi Halk Eğitim merkezince 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeni ile etkinlik düzenlendi.

Silopi Belediyesine bağlı Kadın Eğitim, Kültür ve Destek Merkezinde düzenlenen etkinliğe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş ve Eşi Tuğba Işıktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan, İlçe Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen, AK Parti ilçe teşkilatı çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan program da ilk olarak Halk Eğitim merkezi Müdürü Osman Bilen konuşma yaptı. Engellilere önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Bilen, her insanın buna aday olduğunu belirtti. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Grubu tarafından engellilerin yaşamını konu alan tiyatro etkinliği sahnelendi. Bu esna da duygusal anlar yaşanırken katılımcılar gözyaşlarına hakım olamadı. Katılımcılar uzun süre tiyatro ekibini alkışladı. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş programa katılan engelliler ile toplu fotoğraf çekti. Işıktaş daha sonra Halk Eğitim Merkezince özel bir eğitim rehabilitasyon merkezinde görevlendirilen öğretmenler tarafından eğitim gören engelli öğrenciler tarafından yapılan el sanatları sergisini dolaştı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş ve beraberindekiler programın ardından buradan ayrıldı.

Sezer IŞIKTAŞ
Silopi Kaymakamı