Silopi'de Öğretmenler Günü Etkinliği

Silopi ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile etkinlik düzenlendi. İlçe Kaymakamlık Binası önünde Atatürk büstüne çelenk sunulmasının ardından Başakşehir Koleji  konferans salonunda program devam etti.

İlçedeki öğretmenlerin katıldığı program da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Silopi Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan yaptı. Şiir dinletisi, oratoryo gösterilerinin ardından bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın'ın hayatlarını konu edinen kısa tiyatro gösterisi düzenlendi. Bu esna da salonda duygusal anlar yaşanırken müzik eşliğinde Mağusa Limanı adlı parça okunurken, öğretmenler eşlik etti.

Son olarak resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildikten sonra, katılımcıların resim sergisini dolaşmasının ardından program son buldu. Programa İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Dr. Sezer Işıktaş, Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, kurum amirleri,  öğretmenler ve STK temsilcileri katıldı.

Sezer IŞIKTAŞ
Silopi Kaymakamı