Şırnak’ın Silopi ilçesinde ’Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında 100 öğrenci İstanbul’a geziye gönderildi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sayın Sezer Işıktaş ve Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan öğrencileri havalimanından uğurladı.

İçişleri Bakanlığınca yürütülen ’Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Silopi'den 100 öğrenci İstanbul’a uğurlandı. Sabah erken vakitlerde velileri ile Dice İlk Öğretim Okulu bahçesinde toplanan öğrenciler, ilk defa İstanbul’a gitmenin keyfini yaşadı. Öğrencileri uğurlamaya gelen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekli Sayın Sezer Işıktaş, Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan okul bahçesinde öğrencileri uğrularken burada toplu fotoğraf çekti. Daha sonra Şınak Şerafettin Havalimanına taşıma yolu ile gelen öğrencileri Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dsyanan uğurladı.

Öğrencilere yönelik organize edilen İstanbul gezisi ile ilgili kısa bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, "İlçemizdeki okullarda eğitim gören ve daha önce hiç ilçe dışına çıkmayan 184 öğrencimizi İçişleri Bakanlığınca yürütülen ’Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında İstanbul’a uğurladık. Öğrencilerimiz ülkemizin en güzide şehirlerinden biri olan İstanbul’u görüp doyasıya gezmenin keyfini çıkaracaklar. Aynı zamanda da bu gezi öğrencilerimize hem moral hem de derslerinde de büyük bir katkı sağlayacaktır" dedi.

Sezer IŞIKTAŞ
Silopi Kaymakamı