Günlerdir ilçemize Siyahkaya barajından gelen su borularının patlaması ile halkımız zorlu bir süreç geçirdi. Eş Başkanlarımız ve personellerimizin ivedi bir şekilde yaptığı girişimler sonucunda boru hattı onarımı tamamlandı. Her hangi bir heyelan olmasına karşın, su boru hattının alt zemini ile etrafı güvenlik çemberine alınarak önlemler alındı.

Dün akşam itibari ile Siyahkaya barajından Su Artıma Tesisimize %35 oranında su bırakılırken, tesisimize gelen su dün geceden beri arıtılıyor. İlk etapta deneme aşamasında olan %35’lik suyu, bu sabah ekiplerimizin erken saatlerde ekiplerimiz Siyahkaya barajına giderek su oranını %60’a çıkardı.

Bu gün itibari ile ilçemizdeki mahallelerin tamamına arıtılmış su verilerek, halkımızın bu mağduriyetini gidereceğiz.

Bu kapsamda günlerdir halkımıza su taşımacılığı yapan vatandaşlarımıza, seferber olan İtfaiye birimi ekiplerimize, Su Artıma Tesisi Personellerine, Fen İşleri Müdürlüğü Personellerine ve anlayışından dolayı tüm halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Silopi Belediyesi Başkanlığı

Adalet FİDAN