Belediyemize bağlı zabıta ekiplerimiz, stokçulara karşı market depolarını inceledi. Stoka ve gramaj oyununa karşı işbaşında olan ekiplerimiz, fiyat denetlemesi de yaptı.

Dövizdeki yükselişi bahane ederek işletmelerin sattıkları ürünlerde fiyat artışları, gramaj oyunlarının yanı sıra stokçuluk yapmalarına karşı denetimleri arttıran Zabıta ekiplerimiz, ürünlerden depolara kadar her şeyi incelerken vatandaşın cebini yakan usulsüzlüklere karşı denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

İlçedeki marketlerde gerçekleştirdikleri denetimlerde etiketleri, fiyatları ve marketlerin depolarını kontrol eden ekiplerimiz, önce rafları inceledi, ardından depolara bakarak rafta bulunmayan ürün olup olmadığına baktı.

Halkımız üzerinden satıcıların haksız kazanç elde etmesinin önüne geçmek için denetimler gerçekleştirdiklerini ifade eden Silopi Belediyesi Zabıta Müdürümüz Lokman Bulut; "Ekiplerimiz son zamanlarda aşırı fiyat artışının sebeplerini araştırmak üzere denetimlerde bulunuyor. Burada bir aldatmaca var mı, reyondaki fiyat ile kasadaki fiyat aynı mı çok fahiş fiyat varsa bunları tespit edip Ticaret bakanlığımıza İl Tarım Müdürlüğümüze tutanaklarla göndereceğiz. Depolarında olup da reyonda olmayan stokçuluk izleniyor, gramajlarında ürünlerin bir eksiklik var mı bunlara bakıyoruz" dedi."

Döviz artışı nedeniyle ürünlerde gereksiz fiyat artışının marketin kazancını da etkilediğini ve yanlış bir uygulama olduğunu ifade eden Silopi deki esnaflarımız da, "Biz kural neyse o şekil davranıyoruz, bizde herhangi bir sıkıntı yok. Alnımızın akıyla çıkıyoruz. Herkes kendine yakışanı yapıyor" diye konuştular.

Denetleme esnasında açıklamada bulunan ekiplerimizden Serhat Zekioğlu, raflardaki mallar ile kasa da ki fiyatları karşılaştırdıklarını, aksi bir fiyat çıkmadığını söyledi. İlçedeki un fabrikasını da denetlediklerini belirten Zekioğlu, un torbalarındaki gramajlarda da her hangi bir sorun ile karşılaşmadıklarını, tür durumlar ile karşılaşan vatandaşların “153 ALO ZABITA” ihbar hattından kendilerine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Sezer IŞIKTAŞ
Silopi Kaymakamı